Battersea Power Station

Our designs for the Battersea Power Station have been installed to coincide with the opening of Phase 1. Our concept of Fusion underpins the design. We developed a product and graphic language that referenced the grid and proportions of the iconic Power Station.

The graphic palette extended to our design of a custom version of Futura, called Powerhouse Futura. Components are fully integrated with the landscape and architecture wherever possible.

The design for the car park included all wayfinding elements and extended to floor graphics and bay markings. Entrances to residential apartments were highlighted via supergraphics which represented the 'house' names and how their personalities played a part in the Power Station’s history. Lobby glazing features the custom manifestation that references the iconic chimneys.

Next Project

The Victoria and Albert Museum